Je hoort het wel vaker: shop je shape. Heel leuk allemaal maar hoe werkt dat dan? En welke shape heb je nu eigenlijk? Belloya wil geen appels met peren vergelijken en hanteert een lettersysteem. Weet je niet zeker welke shape je hebt? Check dat dan in de tabel of lees hieronder verder.

Bij de A-shape ligt het breedste punt op de heupen. Je schouders zijn smaller dan je heupen en je hebt een smalle taille. Wij willen je graag 10 tips geven om je curves helemaal te rocken!

10 tips

Tip nummer 1: Een A-lijn jurkje staat jou geweldig goed. Door de A-vorm valt deze soepel over je heupen en tekent er niets af. 

Tip nummer 2. Probeer balans in je lichaam te brengen door de bovenkant even breed te laten lijken als je heuppartij. Kragen zijn hier heel geschikt voor. 

Tip nummer 3. Draag een schoudervulling maar overdrijf niet.   

Tip nummer 4. Een (getailleerde) blazer geeft shape aan je taille maar ook je schouders en brengt je lichaam in balans. 

Tip nummer 5. Een v-hals of een ander mooi decollet√© laat je curves shinen. 

Tip nummer 6. Een boothals staat jou echt prachtig! 

Tip nummer 7. Een top of jurkje met spaghettibandjes zorgt voor evenwicht.

Tip nummer 8. Je hebt een duidelijke taille: leg hier de nadruk op maar overdrijf het niet, hierdoor lijken je heupen alleen maar breder.

Tip nummer 9. Draag aan de bovenkant lichtere kleuren, onder donker, zo lijk je optisch in balans.

Tip nummer 10. Draag niets wat eindigt op de heup, hierdoor lijk je breder.

 Het is altijd super handig om outfit inspiratie te krijgen door te kijken naar andere die dezelfde shape hebben! Twee mede A-lijn celebrities zijn Adele en Beth Ditto! Ze rocken hun prachtige A-lijn op de rode loper en in het dagelijks leven. Klik hier of op de afbeelding om je shape te shoppen!