Belloya wil geen appels met peren vergelijken en hanteert een lettersysteem. Weet je niet zeker welke shape je hebt? Check dat dan in de tabel of lees hieronder verder. We plaatsen iedere week advies over een shape en welke kleding daar het beste bij past. Vandaag is de H-shape aan de beurt.

Bij de H-shape ben je eigenlijk heel recht en dat is handig want daardoor lijk je bijna een blank canvas en kun je veel hebben. Je schouders en heupen zijn even breed en je hebt bijna geen taille.

10 tips

Tip nummer 1. Een wikkeljurk zorgt optisch voor een taille en staat jou heel mooi.

Tip nummer 2. Jurkjes met iets extra’s in de taille zoals plooitjes of een ‘knoop’ zijn perfect voor jou.

 Tip nummer 3. Een riem in de taille of een jurkje met een lint geven jouw figuur het idee van een taille.   

 Tip nummer 4. Een rok die je hoger in de taille draagt geeft meer vorm.

 Tip nummer 5. Een rok of jurk die plooien heeft bij de taille en je meer heup geeft brengt jouw lichaam in balans. Zo staat een kokerrok jou ook geweldig of een wijder uitstaande rok van bijvoorbeeld scuba stof.

Tip nummer 6. Een top of jurk met spaghettibandjes of een boothals geven meer vorm aan je bovenlichaam. Zo ook losser vallende tops die bloezen bij de taille.

Tip nummer 7. Durf te experimenteren met prints: draag gerust een top en een broek of rok in verschillende prints bij elkaar.

Tip nummer 8. Een broek met wijde pijpen geeft jouw lichaam meer vorm.

Tip nummer 9. Een trenchcoat staat jou fantastisch.

Tip nummer 10. Skinny jeans, boyfriend model, loose-fit, je kunt het allemaal hebben.

 

Daarnaast is het ook nog een goede tip om inspiratie te halen uit andere powervrouwen met een heerlijk gevorde H-shape! Queen Latifah is hier er één van. Ze rockt verschillende red carpet looks met chique jurken en een broekpak met wat wijdere pijpen. Klik hier om je shape te shoppen!