Eén van de trends van dit seizoen is ‘het pak’. Een bovenstuk en onderstuk in dezelfde stof, zoals in dit geval een blazer met bijpassende broek. Door de items samen te dragen creëer je een geklede look. Een klassieke combinatie met een nieuwe insteek, door het creatieve gebruik van stof en de originele snit.

Deze kun je op meerdere manieren stylen, waardoor het een andere look krijgt. Afhankelijk van de combinaties kun je het pak zo stoer of zo klassiek dragen als je zelf wilt. Zo kun je bijvoorbeeld eronder ook een mooie, klassieke witte blouse dragen en het zo echt dragen als een gekleed pak. Ik koos voor een stoerdere look en combineerde het met een zwangerschapsblouse; want de normale blouses passen niet meer over mijn baby buik.

Als je mijn style kent, dan weet je dat ik een groot voorstander ben van ‘shop your shape, not your size’. Hiermee bedoel ik dat je niet zomaar het maatnummer in je nek volgt, maar kijkt naar jouw lichaam en het kledingstuk. Wanneer je op deze manier shopt, kun je op zoveel meer plekken terecht. Net als ik in dit geval, aangezien dit pak geen zwangerschaps pasvorm heeft. En toch draag ik het!

Zowel de blazer als de broek zijn gemaakt van een stevige tricot. Het draagt dus erg comfortabel, want het is een stretch materiaal, maar vol genoeg om in het najaar te dragen. De broek heeft een elastieken tailleband en past dus eigenlijk als een tregging. De ruit heeft een zandkleurige basis en een donkerrode met zwarte pied-de-poule dessin.

De blazer draag ik in maat 3 en heeft een aangesloten pasvorm. Een item als dit draag ik nooit dicht, iets wat momenteel toch niet zal lukken. Wat ik belangrijk vind aan een blazer is dat het comfortabel draagt, dat de schoudernaden op de juiste plek zitten en dat de armen mooi aansluiten. Iets wat deze blazer absoluut heeft. Hier combineer ik het met de bijpassende broek, maar dit staat natuurlijk ook erg leuk op een jeans, of zelfs over een leuk aangesloten jurkje.

             

De tregging valt ruim een maat kleiner en draag ik hier in maat 4. Dus mocht je twijfelen welke maat je kunt kiezen, neem dan een maatje groter. Ik draag de blouse iets in de tailleband aan de voorkant en laat het wat draperen. Dit doe ik ook zonder zwangerschapsbuik, want dat verdoezelt het onderbuikje een beetje. Door de lengte van de blazer zou je dit ook kunnen dragen met een tuniek. Ook zonder de blazer is dit een leuke broek, bijvoorbeeld met een fijne trui of vest die wat langer valt. Draag het met stoere boots in plaats van laarzen, of zelfs met sneakers.

Ben je ook helemaal weg van deze trend? Bekijk dan snel de blazer hier en de legging hier!