Iedere week plaatsen we advies over een shape en welke kleding daar het beste bij past. Vandaag is de O-shape aan de beurt. Bij de O-lijn ligt het zwaarste punt rond de buik. Als 0-lijn heb je vaak slanke benen en meestal (maar niet altijd) grotere borsten en wat zwaardere bovenarmen.

 

10 tips

Tip nummer 1. Ga voor een skinny jeans of een broek met slank gesneden pijpen: zo zet je jouw welgevormde benen in de kijker. Zorg dat de broek niet te strak zit vanboven want dat zal je altijd zien.

Tip nummer 2. Uitgesproken prints: ga ervoor! Door de print leid je de aandacht weg van je buikje. Je mag best een kleur of print gebruiken op de benen.

Tip nummer 3. Wat ook flatterend is, is werken met laagjes: door een vest of blazer open te dragen creëer je lengte.

Tip nummer 4. Draag je graag jurkjes? Ga dan voor een A-lijn jurk, een recht model of een wikkeljurk.

Tip nummer 5. Durf gerust een rok of jurk boven de knie te dragen: jouw benen mogen gezien worden (zie ook 1.) Combineer het wel met een top met een iets hogere halslijn, zo hou je alles in balans.

Tip nummer 6. Ga voor een mooie halslijn of leuke langere ketting.

Tip nummer 7. Mooie wijdvallende tops verdoezelen je buikje. Draag ze over je broek.

Tip nummer 8. Meer taille creëren? Laat je decolletee zien: kies voor een v-hals. Getailleerde kledingstukken zoals een a-lijn rok een blazer of een peplumtop geven optisch gezien meer taille en meer shape.

Tip nummer 9. Gebruik geen riem want die legt de nadruk op de buik.

Tip nummer 10. Neem geen te lichte stoffen want die kunnen aftekenen.

 

Bekende O-shapers:

Esmee van Kampen, Rebel Wilson, Melissa McCarthy.  Shop hier alles voor een O-lijn